Háromszínű csokoládémousse-torta

Hozzávalók
(22 cm-es kapcsos tortaformához)

a tésztához:

200 g darált háztartási keksz,
80 g darált dió,
20 g kakaó,
40 g olvasztott vaj,
60 g porcukor,
2 teáskanál rum,
6-8 evőkanál tej,

a töltelékhez:

1.
200 g étcsokoládé (minimum 50 %-os kakaótartalmú),
400 ml tejszín,
30 g cukor,
30 g vaj,

2.
200 g tejcsokoládé,
400 g tejszín,
15 g cukor,
30 g vaj,

3.
200 g tejszín,
1-2 ek cukor,
1 tasak habfixáló,

a tetejére kakaópor vagy reszelt csokoládé

A tortagyűrűt a tortatálra helyezzük, az alja nélkül.  A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel jól belenyomkodjuk, lehetőleg egyenletes vastagságúra.
Az első krémhez 200 g tejszínt a 30 g cukorral, a csokoládéval és a vajjal  felmelegítjük majd langyosra hűtjük. A maradék 200 g tejszínt keményre felverjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és alaposan összekavarjuk. Egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon és amíg elkészítjük a második krémet, a hűtőbe tesszük.
A második réteg krémet is ugyan úgy készítjük el, majd rákenjük és újra a hűtőbe tesszük.
A harmadik réteghez a tejszínből kemény habot verünk azt is rákenjük és meghintjük kakaóporral vagy reszelt csokival.
Ha édesített tejszínt használunk akkor kevesebb cukrot tegyünk a krémekhez. 

A tejszínes réteg helyett készíthetünk az ét- és tejcsokis réteghez hasonlóan, fehér csokoládés réteget.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések