Háromszínű csokoládémousse-torta
(22 cm-es kapcsos tortaformához)
a tésztához:
200 g darált háztartási keksz,
80 g darált dió,
20 g kakaó,
40 g olvasztott vaj,
60 g porcukor,
2 teáskanál rum,
6-8 evőkanál tej,
a töltelékhez:
1.
200 g étcsokoládé (minimum 50 %-os kakaótartalmú),
400 ml tejszín,
30 g cukor,
30 g vaj,
2.
200 g tejcsokoládé,
400 g tejszín,
15 g cukor,
30 g vaj,
3.
200 g tejszín,
1-2 ek cukor,
1 tasak habfixáló,
a tetejére kakaópor vagy reszelt csokoládé
A tortagyűrűt a tortatálra helyezzük, az alja nélkül. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel jól belenyomkodjuk, lehetőleg egyenletes vastagságúra.
Az első krémhez 200 g tejszínt a 30 g cukorral, a csokoládéval és a vajjal felmelegítjük majd langyosra hűtjük. A maradék 200 g tejszínt keményre felverjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és alaposan összekavarjuk. Egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon és amíg elkészítjük a második krémet, a hűtőbe tesszük.
A második réteg krémet is ugyan úgy készítjük el, majd rákenjük és újra a hűtőbe tesszük.
A harmadik réteghez a tejszínből kemény habot verünk azt is rákenjük és meghintjük kakaóporral vagy reszelt csokival.
A második réteg krémet is ugyan úgy készítjük el, majd rákenjük és újra a hűtőbe tesszük.
A harmadik réteghez a tejszínből kemény habot verünk azt is rákenjük és meghintjük kakaóporral vagy reszelt csokival.
Ha édesített tejszínt használunk akkor kevesebb cukrot tegyünk a krémekhez.
A tejszínes réteg helyett készíthetünk az ét- és tejcsokis réteghez hasonlóan, fehér csokoládés réteget.
A tejszínes réteg helyett készíthetünk az ét- és tejcsokis réteghez hasonlóan, fehér csokoládés réteget.
Szuper !
VálaszTörlés