Tejszínes csokoládémousse torta borkocsonyával

Hozzávalók 
(18 cm átmérőjű kapcsos formához)

120 g darált háztartási keksz,
60 g darált dió,
10-15 g kakaó,
30 g olvasztott vaj,
30 g porcukor,
2 teáskanál rum vagy pár csepp rumeszencia,
5-6 evőkanál tej,

a töltelékhez:
200 g étcsokoládé (minimum 50 %-os kakaótartalmú),
400 ml tejszín,
30 g cukor,
30 g vaj,
1 marék, rumba áztatott (vagy a meggypálinkából kihalászott) kimagozott meggy - opcionális

a tetejére:
1 tasak porzselatin,
1 kk porcukor,
2 dl vörösbor

A tortagyűrűt a tortatálra helyezzük, az alja nélkül. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel jól belenyomkodjuk, lehetőleg egyenletes vastagságúra.

A krémhez 200 g tejszínt a 30 g cukorral, a csokoládéval és a vajjal  felmelegítjük majd langyosra hűtjük. A maradék 200 g tejszínt keményre felverjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és a lecsepegtetett meggyet és alaposan összekavarjuk. Egyenletesen elkenjük a tésztalapon és a hűtőbe tesszük.

A borkocsonyához a zselatint összekavarjuk a cukorral és 1 dl borral felöntjük. Amikor megdegedt, gőz fölé helyezzük és óvatosan melegítjük amíg felolvad. Vigyázzunk, hogy víz épp csak gyöngyözzön és az edény alja ne érje a forró vizet. Utána langyosra hűtjük és hozzáadjuk a maradék bort. Ráöntjük a tortára és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések