Harlekin szelet

Hozzávalók

a lapokhoz
28 dkg zsír,
42 dkg finomliszt,
2 egész tojás,
14 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
csipet só,
reszelt citromhéj

a töltelékhez
2-3 féle savanykás lekvár

a glazúrhoz
10 dkg porcukor,
2 tasak Bourbon vaníliás cukor,
4 tojás sárgája

a díszítéshez(opcionális)
színes apró cukorka vagy apróra vágott dióval vagy pisztáciával összekavart aszalt gyümölcsök

 A lisztben elkavarjuk cukrot, a sót, a sütőport és a citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk (igyekezzünk téglalap alakúra nyújtani) és előmelegített sütőben, 180 fokon a tepsi hátán kb 15 perc alatt, egyenként megsütjük a lapokat. Előtte villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel.
Amikor a lapok teljesen kihűltek megkenjük vastagon lekvárral (minden lapra más lekvárt kenünk), a tetejére rákenjük a kétféle cukorral habosra kavart tojássárgát. Ha díszítjük, akkor rászórjuk a cukorkát vagy gyümölcsöket és hagyjuk, hogy megszáradjon. Egy éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, így szépen szeletelhető lesz.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések