Zöldfűszeres csirkemell tojásmártásos laskával

Sokszor készítek carbonarat, aminek az alapja tulajdonképpen egy sajtos tojásmártás. Gyakran az eredetitől eltérően csirkehússal készítem. Az alábbi változatban a csirke és a mártás külön-külön készültek.
Hozzávalók
(személyenként)

1 vékony csirkemellfilé,
provance-i fűszerkeverék,
olívaolaj,
sütőpapír,
só,
bors

a tojásmártáshoz:
1 tojás,
1 kis cikk fokhagyma,
petrezselyemzöld,
só,
fehér bors,
szerecsendió,
olívaolaj,
2 ek reszelt sajt

75 g fusilli laska

Először odatesszük a laskát főni. Amíg fő, elkészítjük a húst. A sütőpapírból 2-szer akkora darabot vágunk mint amekkora csirkemell filé. Vékonyan megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel majd ráfektetjük a csirkemellet úgy, hogy középen kettéhajtva a papírt be tudjuk fele takarni a húst.
Felmelegített serpenyőbe tesszük és lassú tűzön mindkét oldalán megsütjük.
Közben egy kis olívaolajon megfuttatjuk az apróra zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet és a többi fűszert, megforgatjuk rajta a leszűrt, forró laskát. Levesszük a tűzről, beletesszük a jól felvert tojást és a sajtot és hozzáöntünk a laska főzőlevéből egy meregetőkanálnyit (de vigyázzunk, ez ne legyen forró, csak meleg, mert ha túl forró a tojás megköt és rántotta-szerű lesz) és kavargatni kezdjük. Néhány másodperc alatt a tojás az edény hőjétől krémes mártássá fog összeállni.
Tányérba tesszük és a felkockázott csirkemellet a tetejére rakva tálaljuk.

Hasonló, kelbimbós változata itt tekinthető meg

Bővebben a sütőpapírban sütés előnyeiről itt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések