Gesztenyekrémes kocka
(40x34-es tepsihez)
a laphoz
7 tojás
2 x 12,5 dkg porcukor,
5 ek neszkávé (vagy Inka kávé),
7 ek forró víz,
1 tasak sütőpor,
citromlé,
20 dkg átszitált liszt
a krémhez
1 tasak vaníliás vagy tejszínes pudingpor,
2-3 ek cukor,
2-3 dl tej,
20 dkg vaj,
40 dkg gesztenyepüré,
1-2 ek rum
1 tasak vaníliás vagy tejszínes pudingpor,
2-3 ek cukor,
2-3 dl tej,
20 dkg vaj,
40 dkg gesztenyepüré,
1-2 ek rum
a tetejére
2-3 dl tejszínből hab,
20 dkg gesztenyepüré
A tojások sárgáját habosra kavarjuk 12,5 dkg cukorral, a neszkávéval és a forró vízzel. A tojások fehérjéből habot készítünk 12,5 dkg cukorral és óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához kavarjuk. Ezután hozzákavarjuk a sütőport egy kevés citromlében felfuttatva, majd részletekben belekavarjuk a lisztet. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon kb 20-25 percet sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a cukorral, a tejjel és kavargatva kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk majd hozzákavarjuk a kihűlt pudingot és az összetört gesztenyepürét és a rumot.
Az összeállításnál a lapot meglocsoljuk egy kevés kávéval, rákenjük a gesztenyekrémet majd a tejszínhabot és ráreszeljük a gesztenyepürét.
Jót tesz neki, ha fogyasztás előtt pár órát hűtőben pihen, hogy összeérjenek az ízek.
A krémhez megfőzzük a pudingot a cukorral, a tejjel és kavargatva kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk majd hozzákavarjuk a kihűlt pudingot és az összetört gesztenyepürét és a rumot.
Az összeállításnál a lapot meglocsoljuk egy kevés kávéval, rákenjük a gesztenyekrémet majd a tejszínhabot és ráreszeljük a gesztenyepürét.
Jót tesz neki, ha fogyasztás előtt pár órát hűtőben pihen, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése