Székely diós poronyó

Hozzávalók
(23x33-as tepsihez)

a tésztához
30 dkg liszt,
15 dkg zsír vagy 20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1/2 tasak sütőpor,
1 tojás,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
csipet só

a krémhez
savanykás lekvár
(lehetőleg vastag legyen)
4 tojás,
15 dkg cukor,
20 dkg darált dió,
1/2 citrom reszelt héja,
1 ek rum


A lisztet átszitáljuk, belekavarjuk a sütőport, a sót majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot majd a többi hozzávalót beledolgozzuk, jól összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és vastagon megkenjük lekvárral. 
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral majd belekavarjuk a diót, a citromhéjat, a rumot és ráöntjük a lekvárra.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb 30-40 percet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a diós réteg megkészült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések