Kapros vargabéles

A Gyors vargabéles receptje szerint készül, annyi különbséggel, hogy vanília mellett kapor is kerül bele ízesítőnek.
Hozzávalók
(egy 20x30 cm-es tepsihez)

250 g laska / száraztészta (széles- vagy fodros metélt)
500 g tehéntúró,
1-2 tasak Bourbon-vaníliás cukor (vagy 1 ek cukor és egy tasak természetes vanília aroma),
1 csokor apróra vágott kapor,
1 citrom héja reszelve,
3 tojás,
75 g porcukor,
1/4 liter natúr joghurt,
csipet só,
2-3 ek vaj,
1-2 ek gríz


A laskát sós vízben megfőzzük, hideg vízzel lehűtjük és egy kis olvasztott vajon megforgatjuk majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, hozzákavarjuk az áttört tehéntúrót, a joghurtot, a citrom reszelt héját és a kaprot. Végül belekavarjuk a kihűlt laskát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és a porcukorral, majd a habot óvatosan a túrós-laskás masszához kavarjuk.
A tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk grízzel és egyenletesen belesimítjuk a masszát.
170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje szép piros nem lesz és ha megmozgatjuk a tepsit a tészta nem rezeg (kb 40-50 perc).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések