Vaníliás citromos túrótorta

Hozzávalók
a laphoz
6 tojás 
2 x 100 g porcukor,
6 ek forró víz,
1 tasak sütőpor,
citromlé,
170 g átszitált liszt

a krémhez
2 tojás,
150 g porcukor,
1 vaníliarúd kikapart bele,
1 citrom reszelt héja,
Dr Oetker  citromeszencia (az intenzívebb íz érdekében)
3 ek liszt,
300 g tehéntúró
250 g vaj

A tojások sárgáját habosra kavarjuk 100 g cukorral és a forró vízzel. A tojások fehérjéből habot készítünk  a másik 100 g cukorral és óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához kavarjuk. Ezután hozzákavarjuk a sütőport kevés citromlében felfuttatva, majd részletekben belekavarjuk a lisztet. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percet sütjük majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez az tojásokat elkavarjuk a cukorral, a citrom reszelt héjával, a vaníliával és a citromeszenciával majd hozzáadjuk a lisztet vigyázva, hogy ne legyen csomós. Gőz fölött  krémet főzünk belőle. Az edényt hideg vízbe állítjuk és kavargatva kihűtjük. Amikor kihűlt hozzákavarjuk a simára kavart tehéntúrót és végül a masszát a habosra kikavart vajhoz adjuk.

A lapot 3 fele vágjuk és meglocsoljuk őket egy kis citromos-cukros vízzel. A krémet három fele osztjuk, két részt a tortába töltünk, a harmadik résszel pedig kívülről bevonjuk. Tetszés szerint, tejszínhab rózsákkal, citromkarikákkal díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések