Ropogós aranydurbincs zöldfűszerekkel
Hozzávalók
(2 személyre)
egy fél kilós aranydurbincs (vagy két, egyenként 200-250 grammos darab)
vaj,
olívaolaj,
babérlevél,
citrom,
mentalevél,
mediterrán fűszerkeverék,
só,
só,
bors,
A megtisztított, lepikkelyezett halat szárazra töröljük és kb két centiméterenként beirdaljuk. A hasüregébe babér- és mentalevelet, citromkarikákat és egy kis darab vajat teszünk.
A megtisztított, lepikkelyezett halat szárazra töröljük és kb két centiméterenként beirdaljuk. A hasüregébe babér- és mentalevelet, citromkarikákat és egy kis darab vajat teszünk.
Hurkapálcával vagy fogvájóval összetűzzük majd mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és a mediterrán fűszerkeverékkel.
Serpenyőben, olívaolaj és vaj keverékén sütjük. A kisebbeket oldalanként 5 percig, a nagyobbakat pedig oldalanként 8-10 percig.
Hány fokon sütjük?
VálaszTörlés