Keverve pirított kínai cukorborsó-saláta

Hozzávalók
400 g zsenge cukorborsó,
3 murok,
2 cikk fokhagyma,
1-2 ek szezámmag olaj,
só,
őrölt fehér bors,
1-2 ek rizsecet,
köménymag,
fekete és fehér szezámmag,

A vékonyra szeletelt murkot, a megpucolt és megmosott cukorborsót 1-2 percre lobogó forró vízben tesszük majd leszűrjük. Közben a felhevített olajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát rádobjuk a lecsepegtetett zöldségeket majd sózzuk, borsozzuk és állandó kavargatás, rázogatás mellett erős tűzön addig pároljuk amíg roppanósra puhulnak. Ezután ráöntjük a rizsecetet és még 1-2 percig pároljuk. Végül száraz serpenyőben megpirított kömény- és szezámmaggal megszórjuk és azon nyomban, melegen tálaljuk.
Sült hús mellé köretként, de önmagában is fogyaszthatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések