Joghurtos fánk

Egyszerű, gyors és finom. Farsangkor vagy bármikor amikor egy kis édességre vágyik az ember 😊
Hozzávalók
2 közepes tojás,
150 g natúr joghurt, 
50 g cukor,
200 g liszt,
1 tasak sütőpor,
olaj a sütéshez
ízlés szerint rum, vanília, citrom- vagy narancshéj

A tojásokat kissé felverjük a cukorral és a kiválasztott ízesítővel majd belekavarjuk a joghurtot. Gyorsan beledolgozzuk a lisztet amibe előzőleg belekavartuk a sütőport. Nokedlitészta-szerű masszát kell kapjunk. Ezután egy magasa falú serpenyőben, bő, közepesen forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük majd papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felszívja. Két, olajba mártott teáskanállal könnyen lehet jópofa kis gömbfánkokat formázni 😊.
Mikor kicsit hűltek porcukorral megszórjuk. Tálaláskor lekvárt kínálunk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések