Töltöttkaralábé-leves

Hozzávalók
4-6 közepes karalábé,
1 hagyma,
2 murok,
1 petrezselyemgyökér,
só,
bors,
2-3 evőkanál ecet,
kis csokor petrezselyemzöld.
a töltelékhez
25-30 dkg darált hús (sovány disznó vagy csirke),
1 nagy szelet kenyér tejbe áztatva majd kiszorítva,
só,
bors
a rántáshoz
2 evőkanál liszt,
1 ek olaj,
pirospaprika

A karalábékat meghámozzuk és karalábévájóval kivájjuk a közepüket majd megtöltjük a jól összegyúrt darált húsos töltelékkel. A megtöltött karalábékat lobogó, enyhén sós vízbe tesszük a vékony karikákra vágott zöldségekkel, az egészben hagyott hagymával és a karalábéból kivájt golyócskákkal együtt. Ha marad a töltelékből készítsünk kis gombócokat és azokat is főzzük bele.
Amikor a karalábék puhák elkészítjük a rántást: a lisztet rózsaszínűre pirítjuk a felforrósított olajon, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, egy kis vízzel simára kavarjuk és besűrítjük vele a levest. Beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és felforraljuk.
Tálaláskor tejföllel, ecettel ízesíthetjük, de ezek nélkül is finom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések