Citromos halleves

A halleves nem csak halászlé lehet. Ez a görög módra készített könnyű, savanykás halleves kitűnő választás a forró nyári napokon is.
Hozzávalók
(4 személyre)

4 darab (egyenként 100 g-os) tőkehal filé,
60 g zellerszár,
120 g petrezselyemgyökér,
150 g sárgarépa,
3-4 cikk fokhagyma,
50 g gyufatészta,
petrezselyemzöld,
2 tojás sárgája,
2 ek tejföl,
só,
őrölt fekete bors,
citromlé

Felforralunk 1,3 liter vizet (vagy ha van akkor zöldség alaplevet) és amikor fő beledobjuk a vékonyra szeletelt zellerszárat, a zúzott fokhagymát és a gyufaszál vékonyságúra vágott petrezselyem gyökeret és sárgarépát.
Sóval, borssal ízesítjük és amikor újra felforrt beletesszük a gyufatésztát és készre főzzük. Ezután hozzáadjuk a halat (ha fagyasztottat használunk akkor előzőleg olvasszuk ki) és lassú tűzön további 5-8 percig főzzük.
Amikor kész levesszük a tűzről és behabarjuk a tejfölös-tojásos keverékkel. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és citromlével ízesítjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések