Póréhagymás avokádósaláta narancsos öntettel

Ehhez a könnyű nyári salátához kitűnően passzol a narancsos öntet. Friss, gyümölcsös aromát kölcsönöz a saláta számára. 
Hozzávalók

100 g póréhagyma,
2 érett avokádó,
1/2 piros kaliforniai paprika,
1/2 húsos zöldpaprika,
1/2 kígyóuborka,
200 g koktélparadicsom,

az öntethez:
1 narancs leve,
1/2 citrom leve,
1 ek olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors

A pórét vékony karikákra, a paprikákat kockára, az uborkát gyufaszál vékonyságúra, a paradicsomokat négybe vágjuk és összekeverjük, végül hozzá kavarjuk a felkockázott avokádót. Tálalás előtt meglocsoljuk az öntettel. Ízesíthetjük egy kis kaporral vagy mentával.
Önmagában is remek fogás, de dúsíthatjuk még mozzarellával vagy telemea sajttal vagy kínálhatjuk köretként sült húsok mellé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések