Tehéntúrós avokádókrém

Az legismertebb avokádóból készült étel a mexikói guacamole. Ezen kívül sokféle finom mártogatós vagy szendvicskrém készíthető belőle mint például az alábbi tehéntúrós változat. 
Hozzávalók

2 érett avokádó (mag nélkül kb 250 g),
1/2 citrom leve,
só,
őrölt fekete bors,
3 cikk fokhagyma,
250-300 g krémes, édes tehéntúró,
petrezselyemzöld

a tetejére
2 ek olívaolaj,
8-10 koktélparadicsom,
bazsalikom

Először elkészítjük a paradicsomot. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük a félbevágott paradicsomokat a vágott felükkel lefelé. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a  felaprított bazsalikomleveleket és erős tűzön, néha rázogatva, néhány perc alatt addig sütjük amíg a paradicsomok kezdenek meglágyulni és a külsejük kezd pirulni. Ezután hagyjuk kihűlni.
Az avokádó húsát pépesítjük, meglocsoljuk a citromlével és ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával majd jól összekeverjük a tehéntúróval és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy tálba tesszük és a tetejére helyezzük a kihűt paradicsomokat. Pirítóssal fogyasztjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések