Bundás kalács - maradék szikkadt kalács megmentése

 A bundás kalács készítése végtelenül egyszerű, tulajdonképpen megegyezik a bundás kenyér készítésével. Gyorsan elkészül és remek felhasználása az ünnepek után megmaradt (már ha marad 😊), nem túl friss, szikkadt kalácsnak. De akár friss kalácsot is turbózhatunk fel egy kis tojásos bundával a reggeli tea vagy tejeskávé mellé.
Bármilyen kalácsból készíthető, legyen az üres, rahátos, diós vagy kakaós.
Hozzávalók
néhány szelet szikkadt kalács,
2-3 tojás,
1-2 ek tejszín,
1 csipetnyi só,
1 dl étolaj a sütéshez

A feltört tojásokat alaposan felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a sót és jól összekavarjuk.
A kalácsszeleteket beleforgatjuk a felvert tojásba majd a forró olajba tesszük és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Az olajból kivéve papírtörlőn jól itassuk le róluk a fölösleges olajat.
Még melegen fogyasztjuk. Önmagában is nagyon finom de kínálhatunk melléje egy kis savanykás lekvárt, vaníliás túrókrémet, sodót vagy fagylaltot.
Amennyiben friss kalácsból készítjük vigyázzunk, hogy gyorsan forgassuk meg a szeleteket a tojásban, mert a friss kalács hamar megszívja magát és szétázhat.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések