Olajspray házilag - olcsó és praktikus konyhai segédeszköz

 Az olajspray egy nagyon praktikus találmány, amely segítségével sokkal kevesebb mennyiségű olajat használhatunk fel ételeink készítéséhez.
Használata egyszerű és egészséges ételek készítéséhez szinte nélkülözhetetlen. Segítségével egyenletesen oszlatható el a zsiradék és elérhető, hogy csak annyi olaj kerüljön a tepsire, a húsra, zöldségre amennyi épp szükséges.
Jó ideje már az üzletek polcain is fellelhető, viszont amellett, hogy meglehetősen drága nagyrészük nem újratölthető, ezért érdemes házilag elkészíteni főleg ha takarékos és környezetbarát megoldást szeretnénk. Nem mellesleg, ha saját magunk készítjük el, akkor a használhatjuk akár a kedvenc ízesített olajunkat is.
Vásárolhatunk kimondottan erre a célra alkalmas üveg vagy inox konyhai olajszórót, viszont, ha még ennél is olcsóbb megoldást szeretnénk akkor vásároljunk drogériában kapható kis szórófejes flakont (több méretben is kapható) és ebbe készítsük el. Ehhez a megoldáshoz kell víz is, mert az olaj konzisztenciája miatt az ilyen szórófej másképp nem tudja kinyomni (kipróbáltam és tényleg nem). 
A víz-olaj arányát többféle variációban láttam keverni, nekem a 3 rész olaj 1 rész víz arány tűnt a legjobbnak. Annyit kell csak tennünk, hogy a palackba töltjük a vizet és az olajat, rátesszük a kupakját és jól összerázzuk.
És ezt tesszük minden használat előtt, ugyanis ha áll a keverék az olaj elválik a víztől és feljön a tetejére.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések