Csirkecomb aszalt szilvás vörösbormártásban

Hozzávalók
4 alsó csirkecomb
3 közepes fej hagyma
4-5 cikk fokhagyma
15 dkg aszalt szilva
3 dl édes vörösbor
2 ek liszt
3 dl víz
balzsamecet, mustár, fahéj, só, bors

Egy kis vajat és olivaolajat felmelegítünk, megforgatjuk rajta a csirkecombokat amíg kifehérednek. Beletesszük a vékony karikákra vágott hagymát és fokhagymát, sózuk, borsozzuk és fedő alatt megpároljuk. Amikor kész, a combokat kivesszük, beletesszük a félbe vágott aszalt szilvákat majd felöntjük vörösborral és addig főzzük amíg felére csökken a mennyisége. Megszórjuk a liszttel, gyorsan elkavarjuk, hogy ne legyen csomós lassanként hozzáöntjük a vizet és kiforraljuk. Balzsemecettel, mustárral, fahéjjal ízesítjük. Visszatesszük bele combokat és hagyjuk, hogy még egyet rottyanjon. Krumplipürét adunk melléje.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések