Fokhagymás busa zöldséges raguval

Hozzávalók
(2 személyre)

2db, egyenként 20 dkg-os busa filé, 

a páchoz:
3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek tejföl 

a sütéshez:
5 dkg vaj, 3-4 ek liszt, só, őrölt bors

a raguhoz: 
20 dkg reszelt murok, 
20 dkg cukkini, 
fél fej zellergumó, 
1 fej vöröshagyma, 
2 dl tejföl,
só, 
őrölt szerecsendió,
1-2 ek vaj

a körethez:
fél kiló krumpli,
olaj a sütéshez

A halfiléket legalább 1 órán át pácoljuk fokhagymás tejszínben.
A raguhoz a zöldségeket a hagymán kívül reszeljük le tökgyalun. A hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon kezdjük el dinsztelni. A reszelt zöldségeket is adjuk a hozzá. Folyamatos keverés mellet pirítsuk meg kissé őket. Majd vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, fedjük le és pároljuk tovább még 6-7 percig. Fűszerezzük, majd öntsük fel a tejszínnel és főzzük be krémesre. 

A halhoz keverjünk a lisztbe sót és őrölt borsot. Ebbe forgassuk bele a lecsepegtetett és pácolt filéket. A panírozott halakat vajon süssük mindkét oldalukon ropogósra.

A krumplikat hámozzuk meg, mossuk meg és nagyobb hasábokra vágva süssük meg az olajban.

Inspiráció Rita konyhájából, némi változtatással.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések