Fokhagymás busa zöldséges raguval
(2 személyre)
2db, egyenként 20 dkg-os busa filé,
a páchoz:
3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek tejföl
3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek tejföl
a sütéshez:
5 dkg vaj, 3-4 ek liszt, só, őrölt bors
5 dkg vaj, 3-4 ek liszt, só, őrölt bors
a raguhoz:
20 dkg reszelt murok,
20 dkg reszelt murok,
20 dkg cukkini,
fél fej zellergumó,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
só,
őrölt szerecsendió,
1-2 ek vaj
a körethez:
fél kiló krumpli,
olaj a sütéshez
fél kiló krumpli,
olaj a sütéshez
A halfiléket legalább 1 órán át pácoljuk fokhagymás tejszínben.
A raguhoz a zöldségeket a hagymán kívül reszeljük le tökgyalun. A hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon kezdjük el dinsztelni. A reszelt zöldségeket is adjuk a hozzá. Folyamatos keverés mellet pirítsuk meg kissé őket. Majd vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, fedjük le és pároljuk tovább még 6-7 percig. Fűszerezzük, majd öntsük fel a tejszínnel és főzzük be krémesre.
A halhoz keverjünk a lisztbe sót és őrölt borsot. Ebbe forgassuk bele a lecsepegtetett és pácolt filéket. A panírozott halakat vajon süssük mindkét oldalukon ropogósra.
A krumplikat hámozzuk meg, mossuk meg és nagyobb hasábokra vágva süssük meg az olajban.
Inspiráció Rita konyhájából, némi változtatással.
Inspiráció Rita konyhájából, némi változtatással.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése