Júhtúrós sós rúd
50 dkg liszt,
25 dkg fagyos zsír,
50 dkg júhtúró,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
só,
3-4 evőkanál tejföl,
a tetejére
1 tojás,
ízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag
1 tojás,
ízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag
A lisztbe belevegyítjük a sütőport és a sót majd elmorzsoljuk a zsírral. Beletesszük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Négy részre osztjuk, amelyikkel épp nem dolgozunk azt frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, meghintjük a magvakkal és egy kis durva sóval, derelyevágóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral borított tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190-200 fokon megsütjük. Vigyázzunk, mert, ha túlsütjük akkor kiszárad.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése