Júhtúrós sós rúd

Hozzávalók
50 dkg liszt,
25 dkg fagyos zsír,
50 dkg júhtúró, 
1 tojás,  
1 csomag sütőpor, 
só, 
3-4 evőkanál tejföl,

a tetejére
1 tojás, 
ízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag

A lisztbe belevegyítjük a sütőport és a sót majd elmorzsoljuk a zsírral. Beletesszük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Négy részre osztjuk, amelyikkel épp nem dolgozunk azt frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, meghintjük a magvakkal és egy kis durva sóval, derelyevágóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral borított tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190-200 fokon megsütjük. Vigyázzunk, mert, ha túlsütjük akkor kiszárad.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések