Nyúlgerinc tejszínes gombaszósszal

 Hozzávalók

1/2 kg nyúlgerinc,
só,
fehérbors,
1 ek vaj

1 hagyma,
1-2 cikk fokhagyma,
1/2 kg barna csiperke,
1,5 dl félszáraz fehér bor,
só,
fehérbors,
1-1 csipet zsálya, rozmaring, kakukkfű,
1 ek magos mustár,
1,5-2 dl tejszín (vagy tejföl)
2 ek vaj


A vajat habzásig melegítjük, beletesszük a nyúlgerinc darabokat, átforgatjuk, hogy minden oldala kifehéredjen, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül addig pároljuk amíg a levét elfövi.
Közben a szálasra vágott hagymát a vajon megdinszteljük, beletesszük a zúzott fokhagymát és egy kicsit pirítjuk. Rátesszük a négybe vágott gombákat, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és fedő nélkül állandóan kevergetve pároljuk. Amikor majdnem kész ráöntjük a bort és addig főzzük amíg a mennyisége a kevesebb mint a felére csökken. Beletesszük a mustárt, elkavarjuk majd a tejszínt vagy tejfölt és pár perc alatt krémesre főzzük.
 Amikor kész, belekavarjuk a párolt nyúlgerinc darabokat. Főtt laskával szolgáljuk fel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések