Csicseriborsós csirkepörkölt
20-25 dkg száraz csicseriborsó,
só,
1 kk szódabikarbóna,
40-50 dkg csirkemell,
2 fej hagyma,
3-4 cikk fokhagyma,
2-3 paradicsom,
só,
bors,
őrölt köménymag,
késhegynyi őrölt fahéj,
korianderlevél,
zsiradék
A csicseriborsót éjszakára bő vízbe beáztatjuk. Másnap leöntjük a levét és alaposan megmossuk, feltesszük főni annyi sós vízben amennyi jól ellepi és puhára főzzük (a fövéstől számítva kb 40-50 perc). Amikor majdnem kész beletesszük a szódabikarbónát. Ettől hamarabb megpuhul és a részben csökkenti az elfogyasztás után fellépő szelességet.
A hagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát majd a kis kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük majd hozzáadjuk a szintén apróra kockázott paradicsomot és fedő nélkül, kavargatva készre pároljuk. Amikor kész, beletesszük a megfőtt, lecsepegtetett csicseriborsót és összerotyogtatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése