Meggyes tiramisu (tojás nélkül)
2 tasak tejszín ízű pudingpor,
7 dl tej,
4 ek cukor,
0,5 kg mascarpone,
2 tasak Bourbon-vaníliás cukor,
1 tasak (200 g) babapiskóta,
1 kis üveg magozott meggykompót,
cukrozatlan kakaópor vagy csokireszelék
A pudingport megfőzzük a cukorral és a tejjel, majd az edényt hideg vízbe állítva, kavargatva (hogy ne bőrözzön be) kihűtjük. A mascarponét összekavarjuk a vaníliás cukorral, majd adagonként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A kompótból a meggyet leszűrjük és lecsepegtetjük. A levébe gyorsan megmártogatjuk a piskótákat és elkezdjük rétegezni: piskóta, krém, meggy, piskóta, krém. Tehetünk rá egy réteg tejszínhabot is (nekem éppen volt és tettem)
A tetejét megszórjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Utólag jöttem rá, hogy jobb ha a krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a lecsepegtetett meggyet és úgy kenjük a piskótára. Így a második piskótaréteg jobban beleragad a krémbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése