Pisztráng fűszeres vajban
(személyenként)
1 pisztráng,
só,
puha vaj,
aprított kapor,
apróra vágott petrezselyemzöld,
zúzott fokhagyma,
a körethez
2-3 közepes krumpli,
egy jó marék kelbimbó,
egy jó marék kelbimbó,
só,
fekete és fehér bors,
olívaolaj
A halakat megtisztítjuk, kicsit leitatjuk majd kb ujjnyi távolságra beirdaljuk és mindkét oldalát bedörzsöljük sóval.
A puha vajat összekeverjük a fűszerekkel és a pisztrángok mindkét oldalát jól megkenjük vele úgy, hogy az irdalásokba is kerüljön. Ha marad vaj, azt a hasüregbe rakjuk.
Forró serpenyőbe fektetjük és mérsékelt tűzön mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és jól megmossuk. Egy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és megszórjuk őrölt fekete borssal. Fedő alatt, először lassú tűzön, néha rázogatva pároljuk majd amikor már majdnem puha, erősebb lángon megpirítjuk.
A kelbimbók külső leveleit leszedjük, jól megmossuk, a nagyobbakat ketté vágjuk. Serpenyőbe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és megszórjuk fehér borssal. Egy kis vizet öntünk alája és fedő alatt megpároljuk. Néha óvatosan rázogassuk meg. A végén hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljanak.
Először a krumplit tesszük oda és amíg készül megpároljuk a kelbimbót és megsütjük a halat.
Először a krumplit tesszük oda és amíg készül megpároljuk a kelbimbót és megsütjük a halat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése