Pisztráng Orly módra
4 pisztrángfilé,
a sörtésztához
15 dkg liszt,
15 dkg liszt,
1,5 dl sör,
2 tojás,
só,
1 nagy cékla,
só,
bors,
tejföl,
fokhagyma,
só,
fehérbors
A sörtésztához a tojások sárgáját a sörrel és a liszttel simára keverjük és megsózzuk. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a sörös masszához keverjük.
A pisztrángot kifilézzük (itt megnézhető hogyan kell), sózzuk, borsozzuk majd lisztbe, utána a sörtésztába mártjuk és forró olajban megsütjük.
A céklát meghámozzuk fél centi vastag szeletekre vágjuk és olajjal megkent grillezőtepsiben vagy sima serpenyőben megsütjük. A végén sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor fokhagymás tejfölt teszünk rá. Köretnek párolt rizst készítünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése