Vörösboros, tejszínes zúzapörkölt
(4 személyre)
1 kg csirkezúza (vagy zúza és szív vegyesen),
3 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
só,
fehérbors,
10 szem összetört borókabogyó,
1-1,5 dl félszáraz vörösbor,
2-3 ek tejszín,
1-2 ek zsír
A zúzákat/szíveket átnézzük, ha kell megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A felhevített zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát és átforgatjuk. Utána beletesszük a zúzákat, a többi fűszert és fedő alatt lassú tűzön a saját levében pároljuk. Ha elfövi a levét és még nem puhult meg, aláöntünk egy kis meleg vizet. Amikor megpuhultak ráöntjük a vörösbort, felforraljuk majd beletesszük a tejszínt és pár perc alatt krémesre főzzük.
Puliszkával, krumplipürével, laskával vagy nokkedlivel tálaljuk és savanyúságot adunk melléje.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése