Gombás-diós-tejfölös pulykapörkölt

Hozzávalók

50-60 dkg kicsontozott, felkockázott pulykacomb,
1 nagy fej hagyma,
3-4 cikk fokhagyma,
1 csapott ek shiitake gombapor (vagy 3-4 közepes barna csiperke apróra vágva),
1-1 ek finomra darált dió és mandula (pehely),
2-3 ek tejföl,
só,
fehérbors,
zsír,
pirospaprika,
pertezselyemzöld

A zsíron megdinszeljük az apróra vágott hagymát, rátesszük az összezúzott fokhagymát, átforgatjuk, majd beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a gombát, a diót, a mandulát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor kész megszórjuk pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemzölddel, beletesszük a tejfölet és pár perc alatt krémesre főzzük.

Krumplipürével, puliszkával vagy nokkedlivel tálaljuk és uborkasalátát adunk mellé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések