Serpenyős piskótatorta

Hozzávalók
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
jó késhegynyi sütőpor,
6 evőkanál szénsavas ásványvíz,
margarin vagy vaj,

A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét. A sárgáját jól kikeverjük 4 ek porcukorral, majd keverjük bele a sütőporral előzőleg összekevert lisztet és az ásványvizet. A fehérjéket verjük kemény habbá csipetnyi sóval és 2 ek porcukorral. Óvatosan forgassuk össze a kettőt. Margarinnal/vajjal kenjünk meg egy teflon bevonatú palacsintasütőt, öntsük bele a tésztából kb 1 nagy levesmerőkanélnyit és egy spatulával kenjük szét. Alacsony hőmérsékleten (gáztűzhelynél a legalacsonyabb fokozaton) süssük két-három percig. Tortalapáttal vagy falapáttal óvatosan emeljük meg a szélét, majd alányúlva fordítsuk át, vagy csúsztassuk egy lapos tányérra vagy fedőre és utána fordítsuk vissza a serpenyőbe (ha két serpenyőnk van, nem kell megemelnünk, csak az egyikből a másikba átfordítanunk). 
Vékonyan kenjük meg baracklekvárral és a tetejét szórjuk meg darált cukros dióval.
Ebből az adagból kisebb serpenyőben 8, nagyobban 6 lap lesz. Ha vastagabbra készítjük a lapokat akkor növeljük a sütési időt.

A piskóta receptje W. Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája című könyvéből származik.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések