Elzászi hagymás pite (Quiche Alsacienne)
Hozzávalók
a tésztához
20 dkg sima liszt,
csipet só,
10 dkg sótlan vaj, kockázva,
1 közepesen nagy tojás,
15 ml (2 ek) jéghideg víz,
1 tojás sárgája a kenéshez
a töltelékhez
50 g sótlan vaj,
450 g vöröshagyma, szálasra vágva,
só,
cayenne-i bors,
őrölt szerecsendió,
2 ek sima liszt,
1 dl tej,
1 dl tejföl,
3 tojás,
10 dkg húsos szalonna
20 dkg sima liszt,
csipet só,
10 dkg sótlan vaj, kockázva,
1 közepesen nagy tojás,
15 ml (2 ek) jéghideg víz,
1 tojás sárgája a kenéshez
a töltelékhez
50 g sótlan vaj,
450 g vöröshagyma, szálasra vágva,
só,
cayenne-i bors,
őrölt szerecsendió,
2 ek sima liszt,
1 dl tej,
1 dl tejföl,
3 tojás,
10 dkg húsos szalonna
A
vajat a liszttel és a sóval összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást
és a vizet, összegyúrjuk és minimum fél órát, de ha lehet egy
órát, fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük. Két fólia
között kiserítjük, belehelyezzük a piteformába úgy hogy az
oldalát is befedje. Megszurkáljuk az alját villával és 170 fokra
előmelegített sütőbe 20 perc alatt elősütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket: a vajon megpirítjuk a szalonnát majd aranysárgára dinszteljük a hagymát (fedő nélkül, folyton kavargatva kb 15 percig), fűszerezzük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk és felöntjük a tejjel. Felforraljuk majd hozzáadjuk a tejfölt. Kicsit hagyjuk hűlni majd hozzákavarjuk a felvert tojásokat.
Az elősütés után megkenjük a tésztát a tojás sárgájával és 2 percre visszatesszük a
sütőbe. Végül egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és
30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Készült Raymond Blanc receptje szerint.
ez biztosan fincsi
VálaszTörlésAz bizony. Érdemes elkészíteni :)
Törlés