Orosz kefires palacsinta - oladushki
4,5 dl kefir (vagy natúr joghurt) - lehetőleg vastag legyen,
1 tojás,
3 dkg cukor,
1 tasak Bourbon vaníliás cukor,
12 dkg liszt,
csipet só,
1 teáskanál szódabikarbóna
A tojást a cukorral habosra kavarjuk majd hozzáadjuk felváltva a lisztet és a joghurtot majd a szódabikarbónát. Simára kavarjuk. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, vékonyan megkenjük vajjal és a masszából evőkanálnyit halmokat teszünk bele. Addig sütjük amíg a tetején buborékok jelennek meg. Megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Minden második sütés után újra megkenjük a serpenyőt vajjal (ha szükséges előtte kitöröljük papírkendővel)
Mézes tejföllel, savanykás lekvárral vagy szilvahabbal megkenve fogyasztjuk de önmagában is finom..
A szilvahab receptje itt olvasható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése