Zabpelyhes túrógombóc (főzés nélkül)
1/2 kg tehéntúró,
2 csésze ( 250 ml-es ) zabpehely,
10 dkg mazsola ( rumba is meg lehet áztatni ),
1-2 kanál cukor,
2-3 tasak Bourbon vaníliás cukor,
darált dió, kókuszreszelék vagy vajban pirított zsemlemorzsa
2 és 1/4 csésze vizet felforralunk a vaníliás cukorral. Amikor fő beletesszük a zabpehelyt. Addig kavarjuk amíg a vizet felszívja majd levesszük a tűzről és lefedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A tehéntúrót összekeverjük a mazsolával, cukorral majd a kihűlt zabpehelyhez adjuk és alaposan összekeverjük.
Gombócokat formálunk belőle (kézzel vagy két evőkanál segítségével) és beleforgatjuk a darált dióba, kókuszreszelékbe vagy zsemlemorzsába.
Savanykás lekvárral vagy vaníliasodóval tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése