Rántott puliszka
A kihűlt puliszkát ujjnyi vastagra felszeletelünk és forró disznózsírban hirtelen megsütünk.
Tejfölbe, joghurtba vagy kefirbe feta- vagy telemeakockákat kavarunk, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és a rántott puliszkaszeletekre halmozzuk.
A puliszkaszeleteket akár liszt-tojás-prézli panírban is kisüthetjük.
Készíthetjük frissen kavart puliszkából is viszont ebben az esetben is kell hagyni, hogy jól kihűljön, megdermedjen, ellenkező esetben sütés közben széteshet. Ezt elkerülendő, a következőképpen járunk el: elkészítjük a puliszkát az itt leírtak szerint. Olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk kb ujjnyi vastagon, letakarjuk és hűlni hagyjuk. A hűtőszekrénybe is betehetjük, hogy teljesen megdermedjen. Amikor kihűlt kockákra vágjuk és tovább ugyanúgy járunk el mint a fentebb leírtakban.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése