Négerkocka / négerfog
Hozzávalók
-a tésztához
4 tojás sárgája,
20 dkg cukor,
12 dkg vaj,
3 dkg kakaó,
20 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
1,5-2 dl tej,
baracklekvár(vagy más, savanykás lekvár)
-a habhoz
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor
-a tetejére
csokoládéreszelék
A tojások sárgáját a cukorral, vajjal és az átszitált kakaóval kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, 1 sütőport és annyi tejet amennyit a tészta felvesz, hogy piskóta állagú legyen. Kivajazott, lisztezett tepsiben öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
A tojások tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A meleg sütire rákenjük a baracklekvárt, arra pedig a kemény habot, majd kisebb hőfokra állítjuk a sütőt (100 fok) és visszatesszük a sütit 5-10 percre.
Amikor a kész, kivesszük és azon nyomban beszórjuk csokoládéreszelékkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése