Tárkonyos pulykabecsinált leves

Hozzávalók
500-600 g pulykacomb (kicsontozva mérve),
1 közepes hagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
1 közepes murok,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 kisebb zellergyökér,
40-50 g levesbe való, apró laska,
1/2 citrom leve,
apróra vágott tárkony (ha ecetes tárkonyt használunk, akkor elhagyjuk a citromlevet),
só,
bors,
zsiradék,
a habaráshoz 
egy tojás sárgája,
1 dl tejföl

A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott zöldségeket és pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a kicsontozott pulykacombot és azzal is pirítjuk, addig amíg a húskockák minden oldala kifehéredik majd rátesszük a vékony karikákra vágott fokhagymát és azzal is egy kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel amennyi jó bőven ellepi (kb 1,5-2 liter).

Amikor a hús megfőtt, belefőzzük a laskát. Amikor a laska is kész, ízesítjük a citromlével és tárkonnyal és hagyjuk egy kicsit hűlni. Kb 15-20 perc elteltével elkészítjük a habarást a tojás sárgájából és a tejfölből, merünk a meleg levesből rá egy pár merítőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét és behabarjuk vele a levest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések