Töltött kacsanyak

Ritkán veszünk egész kacsát, ezért minden porcikáját felhasználjuk. Szerencsére benne voltak a belsőségei is, így hát elkészült ez a töltött kacsanyak egy pástétom-szerű töltelékkel amit körbeölel a ropogósra sült nyakbőr.
Hozzávalók
(2 személyre)

1 kacsa nyakbőre,
1 kacsa belsőségei (szíve, mája, zúzája, tüdeje),
1 hagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
só,
bors,
zsálya,
kakukkfű,
rozmaring,
petrezselyemzöld,
1 kisebb tojás,
1 ek prézli vagy gríz,
zsiradék

A hagymát felkockázzuk és egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, beletesszük felszeletelt fokhagymát és átforgatjuk. Beletesszük a feldarabolt belsőségeket, fűszerezzük és kevés vizet öntve alája puhára pároljuk és zsírjára sütjük. Amikor kész robotgéppel megdaráljuk, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekavarjuk a tojást és ha hígnak találjuk a masszát akkor a prézlit is.
A megpucolt nyakbőrt a vékonyabbik felén vékony hurkapálcával megtűzzük, beletesszük a tölteléket és a másik felét is lezárjuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés zsiradékot és a töltött nyak mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy kevés vizet öntve alája, fedő alatt pároljuk kb 15 percet. Amikor levét elfőtte pirosra sütjük,  közben forgatjuk, hogy minden oldala szép ropogós legyen.
Petrezselymes krumplival, krumplisalátával vagy krumplipürével és párolt lila káposztával tálaljuk.
Melegen, hidegen egyaránt finom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések