Sült csirke zöldséges pecsenyemártással

Hozzávalók

1 darab 1,5 kg-os csirke,
rozmaring,
zsálya,
kakukkfű,
só,
fekete bors,
olívaolaj,
2-3 murok,
1-2 petrezselyem gyökér,
1 kisebb zeller,
2 hagyma,
1 fej fokhagyma,
1 citrom,
fejenként 3-4 kisebb krumpli

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és egy sültes tálba tesszük. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és megsózzuk.
A csirkét a gerince mellett elvágjuk, kívül-belül jól bedörzsöljük egy kis olívaolajjal és a fűszerekkel majd a zöldségekre fektetjük.
240 fokra előmelegített sütőbe tesszük majd amikor a tálat betesszük, rögtön visszavesszük a hőfokot 200-ra. Kb 1 óra 20 perc alatt megsütjük majd a húst óvatosan áttesszük egy másik tálra, alufóliával letakarjuk és hagyjuk pihenni amíg elkészítjük a mártást.
A zöldségeket (a krumpli kivételével) és a zaftot egy magas edénybe tesszük és botmixerrel pürésítjük. Ha nem elég híg, húslével hígítjuk és szükség szerint utánafűszerezünk.

Jamie Oliver receptje alapján, kis változtatásokkal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések