Sült (vagy grillezett) sárgadinnye vaníliás túrókrémmel
személyenként
2-3 szelet sárgadinnye,
1 ek vaj
50-70 g tehéntúró,
2-3 ek joghurt,
1-2 kk Bourbon-vaníliás cukor
A sárgadinnyét alaposan megmossuk, kétujjnyi vastag cikkekre vágjuk és eltávolítjuk a magokat. Egy teflonserpenyőben felmelegítünk a vajat, majd amikor enyhén barnulni kezd beletesszük a dinnyeszeleteket és mozgatás nélkül hagyjuk sülni. Amikor szép aranybarna, megfordítjuk és a másik oldalán is megsütjük.
Ha egyszerre több adagot készítünk, használjunk egy nagy serpenyőt vagy a már megsült szeletek alufóliával lazán letakarva tartsuk melegen amíg mind elkészül.
Ha grillen készítjük, akkor az olvasztott vajjal kenjük meg a szeletek mindkét oldalát és a felhevített grillezőre helyezve, szintén mozgatás nélkül, sütjük addig amíg a dinnyeszeleteken megjelennek a barna grillcsíkok, majd megfordítjuk és a másik felét és megsütjük.
A túrókrémhez habosra kavarjuk a tehéntúrót a joghurttal (ha a túró darabos, törjük át szitán) és a cukorral. Tálalásig tartsuk a hűtőben.
A túrókrémhez habosra kavarjuk a tehéntúrót a joghurttal (ha a túró darabos, törjük át szitán) és a cukorral. Tálalásig tartsuk a hűtőben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése