Virsli bundában

Hozzávalók
pizzatészta (1/4 kg lisztből)
8-12 virsli,
1/4 csésze szódabikarbóna,
5 csésze víz,
1 tojás,

Elkészítjük a pizzatésztát ennek a receptek az alapján majd amikor megkelt lazán átgyúrjuk és kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Kb kétujjnyi csíkokra vágjuk és mindenkikel körbecsavarunk egy virslit. A virsliket felvághatjuk kisebb darabokra vagy hagyhatjuk egészben is.
 
Közben felforraljuk a vizet a szódabikarbónával majd amikor fő beledobjuk a tésztába csavart virsliket. 20-30 másodpercig abáljuk majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és hagyjuk egy kicsit hűlni. Végül megkenjük a felvert tojással, megszórjuk pici durva sóval és 220 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
Mustárral, ketchuppal vagy bármilyen mártogató szósszal tálaljuk, de főzelék mellé is kitűnő feltét.
A recept innen származik, az alábbi videón megtekinthető a készítési módja:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések