Berbécspörkölt tejszínes-mustáros mártással

Hozzávalók

50-60 dkg berbécshús,
2-3 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
só,
bors,
pirospaprika,
2-3 murok,
1 petrezselyemgyökér,
1 darabocska zeller,
1 dl tejszín,
2-3 ek mustár,
1 ek kukoricakeményítő,
1-2 ek apróra vágott mentalevél,
zsiradék

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Rátesszük a vékonyra vágott vagy lereszelt zöldségeket és azokat is kicsit átpirítjuk. Ekkor a kockára vágott húst is beletesszük és addig kavargatjuk amíg minden oldala kifehéredik. Fűszerezzük és egy kis vizet öntve alája, fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor kész beleöntjük a tejszínnel és mustárral elkavart keményítőt és felforraljuk. Ha túl vastag egy kis húslével hígítjuk. A végén apróra vágott mentalevéllel ízesítjük.
Natúr krumplival, krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk.

Bárány-, juh- vagy kecskehúsból is készíthető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések