Zöldségfasírt

 Hozzávalók

2 nagyobb cukkini,
3 murok,
1 kisebb paszternák,
1 közepes krumpli, 
1 hagyma,
1 kápia paprika, 
4-5 cikk fokhagyma, 
1 csokor petrezselyemzöld,
2 tojás, 
4-5 ek zsemlemorzsa, 
egy kevés reszelt füstölt sajt, 
só,
őrölt fekete bors,
olaj

A cukkinit lereszeljük, megsózzuk és kis idő múlva kiszorítjuk a levét. A többi zöldséget is lereszeljük, a kápiát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk majd az összes hozzávalót összekavarjuk és jól összedolgozzuk.
1/2 órát pihentetjük majd a masszából jó diónyi adagokat szaggatunk ki és olajos kézzel megformázzuk.
Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Fogyasztható húsételek mellé köretként, vagy önállóan friss salátával, krumplipürével, sült krumplival, rizottóval vagy joghurtos-fűszeres mártogatóssal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések