Medvehagyma-pesto

Hozzávalók
(egy kis adaghoz)

50 g medvehagyma,
50 g dió,
½ citrom vagy lime héja és leve,
1 mk só,
fehér bors,
1 kis cikk fokhagyma - el is hagyahtó,
30 g Cheddar vagy parmezán sajt,
70-80 ml extra szűz olívaolaj,
késhegynyi szerecsendió,
1 mk balzsamecet,
pár csepp szarvasgombás olaj

A diót lassú tűzön pirítsuk meg majd még melegen dörzsöljük le a barna héját. Erre azért van szükség, hogy ne legyen majd keserű a pesto.
Amikor kihűlt daráljuk le és a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.
A dió helyett használhatunk pl napraforgó- vagy fenyőmagot vagy más diófélét, pl kesudiót, mandulát.
Különböző ételek ízesítésére, főtt tésztához keverve vagy pirítósra kenve fogyasztjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések