Tejfölös hagymás szelet
Hozzávalók
700-800 g disznóhús (lapocka vagy karaj),
só,
bors,
4-5 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
2-3 ek zsiradék,
1 ek liszt,
2 dl tejföl
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd a forró zsiradékon a szeletek mindkét oldalát addig sütjük amíg kifehérednek. Ezután egy tányérra tesszük és lefedjük, hogy melegen maradjanak. A hagymát vékonyan felszeleteljük és a visszamaradt zsiradékon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a fokhagymát majd rátesszük a húsokat és felöntjük a borral. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

A lisztet csomómentesre kavarjuk 1-2 dl vízzel majd belekavarjuk a tejfölt és a húsra öntjük. Ha szükséges még sózzuk és összeforraljuk.
Laskát, puliszkát, krumplipürét, tarhonyát vagy zsemlegombócot készítünk melléje köretnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése