Kolbászhússal és aszalt szilvával töltött csirkemell sültfokhagyma-mártással

Hozzávalók
(4 személyre)

4 csirkemell filé,
1 kis darab kolbász (kb 150 g),
aszalt szilva,
só,
bors,
2-3 nagy fej fokhagyma,
1 dl bor,
2-3 ek tejföl,
késhegynyi őrölt szerecsendió,
3-4 ek kanál húslé,
egy kis füstölt sajt,
2-3 ek olaj

A csirkemell filéket enyhén kipotyoljuk, a kolbászhúst kiszedjük a bélből és vékonyan eloszlatjuk a csirkemelleken. Kettőnek a közepére néhány aszalt szilvát teszünk, ráborítjuk a másik csirkemellet, fogvájóval körbe megtűzzük és bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy serpenyőben felforrósított olajban a csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Melléje tesszük a félbe vágott fokhagyma fejeket a vágott felükkel felfelé, ráöntjük a bort és fedő alatt megpároljuk majd zsírjára sütjük. Közben megforgatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon.
Amikor kész, a húsokat tányérra tesszük és alufóliával letakarjuk, hogy melegen maradjanak.
A mártáshoz a sült fokhagymákat kinyomogatjuk a héjából és a visszamaradt zsiradékkal együtt egy kisebb edénybe tesszük.
Egy villával jól összetörjük, egy kis húslével hígítjuk, felmelegítjük és szerecsendióval ízesítjük. Beletesszük a tejfölt és felforraljuk, végül beletesszük a reszelt sajtot. 
Medvehagymás krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések