Sült camembert kenyérkoszorúban


Hozzávalók
1/2 kg liszt (650-es),
1 tasak szárított élesztő (7g),
1/2 ek só,
3 dl langyos víz,
1/2 kk cukor,
2 ek olíva olaj,
1 camembert sajt,
kolbászkarikák (opcionális)

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és összekeverjük a sóval és a szárított élesztővel. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos cukros vizet és az olajat majd villával addig kavargatjuk apránként hozzá a széléről a lisztet amíg az egész lisztet felveszi. Ekkor kézzel jól összegyúrjuk, kerekre formáljuk. A tetejét megszórjuk liszttel, nedves ruhával letakarjuk és 1 órán át kelesztjük. Amikor a duplájára kelt gyúródeszkára borítjuk és lazán átgyúrjuk.
Egy darabocska tésztát leszakítunk és egy akkora korongot formázunk belőle ami kb két ujjnyival nagyobb mint a camembert sajt. Ezt enyhén lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ráhelyezzük a sajtot.
A többi tésztából egyforma, kb diónyi nagyságú golyókat formázunk, némelyikbe kolbászkarikát is tehetünk, és körberakjuk velük a sajtot.
A sajt közepét kereszt alakban bevágjuk, a tésztagolyókat egy kis vízzel megkenjük majd előmelegített sütőben, 180-190 C fokon addig sütjük amíg szépen pirulni kezd (kb 30 perc).
Díszítés gyanánt a  tésztabucikat megszórhatjuk szezámmaggal, mákkal, durva sóval

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések