Karamellizált almaszósz szecsuáni borssal ízesítve (húsok mellé)
Hozzávalók
4 alma (kb 500-600 g),
1 ek vaj,
1 ek barna cukor,
1 citrom leve,
só,
frissen őrölt fehér bors,
frissen őrölt szecsuáni bors,
1 ek étkezési keményítő,
1,5-2 dl tej
A vajat felforrósítjuk, beletesszük a cukrot és kavargatva addig pirítjuk amíg a cukor elolvad és karamellizálódni kezd. Ekkor beletesszük a tetszés szerinti nagyságúra felkockázott almát és kavargatva félpuhára pároljuk. Ráöntjük a citromlevet, fűszerezzük és felforraljuk. Amikor az almák megpuhultak ráöntjük a tejjel simára kavart keményítőt és összerotyogtatjuk.
Sült húsok mellé tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése