Aszalt szilvás sertésragu vörösborral
Hozzávalók
600-700 g sertéslapocka,
1 nagy fej lila hagyma,
3 nagy cikk fokhagyma,
só,
őrölt koriandermag,
őrölt szecsuáni bors,
10-15 szem borókabogyó,
10-15 szem borókabogyó,
100 g aszalt szilva,
3-4 dl vörösbor,
1 ek zsír,
1 ek étkezési keményítő
1 ek zsír,
1 ek étkezési keményítő
A felhevített zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát és átforgatjuk. Ezután beletesszük a felkockázott húst és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük, ráöntjük a bornak kicsit több mint felét és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Ha elfövi a levét és még nem puhult meg, aláöntünk egy kis meleg vizet. Amikor a hús megpuhult beletesszük a félbe vágott aszalt szilvákat. Ha a pörkölt nagyon elfőtte a szaftját akkor egy kis vizet öntünk hozzá és 5-10 percig pároljuk, hogy a szilvák megpuhuljanak. Végül az étkezési keményítőt elkeverjük a maradék borral, ráöntjük a pörköltre és besűrítjük.
Puliszkával, krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése