Csirkemelles carbonara spagetti

Hozzávalók
(2 személyre)
150-200 g spagetti tészta,
150-200 g csirkemell,
2-3 cikk fokhagyma,
só,
őrölt fehér bors,
őrölt szerecsendió,
apróra vágott petrezselyemzöld,
3 tojás,
4-5 ek reszelt sajt,
olívaolaj
Egy kis olívaolajon fehéredésik pirítjuk a vékony csíkokra vagy kis kockára vágott csirkemellet majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet és a többi fűszert és megpároljuk. Végül egy kicsit lepirítjuk. Közben megfőzzük a spagettit is a csomagláson feltüntettet módon.
Amikor a hús megkészült levesszük az edényt a tűzről, beletesszük a leszűrt spagettit majd a jól felvert tojást és a sajtot és kavargatni kezdjük. Néhány másodperc alatt a laska és a tojás az edény hőjétől krémes mártássá fog összeállni.

Ha úgy látjuk, hogy túl sűrű öntsünk hozzá a laska főzőlevéből egy-két meregetőkanálnyit (de vigyázzunk, ez ne legyen forró, mert ha túl forró a tojás megköt és rántotta-szerű lesz).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése