Hamis ráksaláta Marie-Rose mártásssal
Ez a saláta remek előétel lehet az ünnepi asztalon, de hétköznapokon akár ebédre vagy vacsorára is kiváló. Eredetileg garnéla- vagy koktélrákkal szerettem volna elkészíteni de mivel nem szívesen fogyasztok hűtött és fagyasztott rákfélét és egyéb tengeri herkentyűt ezért a surimire esett a választás.
Hozzávalók
a salátához:
250 g surimi
2 nagy érett avokádó,
1 közepes hagyma,
1 piros kaliforniai paprika,
1/2 citrom leve,
1/2 citrom leve,
a mártáshoz:
1 púpozott ek ketchup,
4 ek majonéz,
Worcester-szósz,
1 löttyintésnyi brandy,
A kimagozott és meghámozott avokádót kockákra vágjuk és összekavarjuk a szintén felkockázott hagymával, paprikával, meglocsoljuk a citromlével és végül hozzákavarjuk a felszeletelt surimit.
A majonézt és a paradicsommártást egy kis tálkában összekeverjük. Néhány csepp Worcestershire-szósszal és brandyvel ízesítjük majd a salátára öntjük és összekavarjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése