Cukkinis-paradicsomos tészta húsgombóccal
Hozzávalók
30-40 dkg laska (Tagliatelle vagy fodros kocka),
1/2 kg darált hús fűszerezve (só, bors, fokhagyma),
2 közepes cukkini,
2-3 paradicsom a tetejére (el is maradhat),
4-5 cikk zúzott fokhagyma,
néhány bazsalikomlevél,
1 doboz kockázott paradicsomkonzerv,
sajt
A laskát sós vízben al dentere főzzük, majd leszűrjük. A főzőlevéből néhány kanállal tegyünk félre. Közben előkészítjük a cukkiniket és a húsgombócokat. A cukkiniket vékonyan felszeleteljük, enyhén besózzuk és egy szűrőben hagyjuk puhulni. A húst alaposan összegyúrjuk a fűszerekkel és kis gombócokat formázunk. Egy kiolajozott tepsi aljára teszünk egy réteg cukkiniszeletet, erre elterítjük a megfőtt laskát majd rátesszük és kissé belenyomkodjuk a húsgombócokat. A paradicsomkonzervbe belekavarjuk a fokhagymát, a felaprított bazsalikomlevelet és felhígítjuk a laska főzőlevével. Rálocsoljuk a laskára majd befedjük egy réteg cukkiniszelettel és paradicsommal, majd a tetejére a ráreszeljük a sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Kitálalva nem annyira látványos viszont finom 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése