Halpaprikás

Hozzávalók
600 g busa vagy tőkehal filé,
3 közepes fej hagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 nagy paradicsom,
1 nagy húsos piros paprika,
3 cikk fokhagyma,
1 murok,
1 petrezselyemgyökér,
1-2 evőkanál citromlé,
zsiradék,
só,
bors,
tejföl a tálaláshoz

Egy kis zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, paprikát, murkot, petrezselymet és fokhagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, beletesszük a felkockázott paradicsomot és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak és a mártás kezd sűrűsödni. A mártásból egy-két merőkanálnyit bormixerrel pürésítünk, hogy sűrűbb legyen.
Közben a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben mindkét oldalukon elősütjük. Óvatosan kétujjnyi darabokra vágjuk, beletesszük a mártásba és, a szeletek vastagságának függvényében, 5-10 percig rotyogtatjuk.
Ne kavargassuk, inkább csak rázogassuk az edényt, hogy a haldarabok ne törjenek össze.
Puliszkát, túrós csuszát vagy krumplipürét adunk mellé és tálaláskor meglocsoljuk egy kis tejföllel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések